poniedziałek, 26 maja 2014

KOKTAJL TRUSKAWKOWY

Sezon na truskawki uważam u siebie za oficjalnie otwarty. Kilka dni temu upiekłam już ciasto z truskawkami (przepis będzie później), ale dzisiaj czas na szybki i orzeźwiający koktajl. Zazwyczaj robię koktajle na maślance, ale tym razem jest na jogurcie i mleku. Wyszedł cudowny. Ja swój dość mocno posłodziłam, ale wy możecie wsypać tyle cukru na ile macie ochotę. Nie ma na co czekać, idźcie po truskawki i do dzieła.
 Z tych składników wychodzą trzy porcje.




SKŁADNIKI:
  • Około 20 truskawek
  • 4 łyżki cukru
  • 350 g jogurtu naturalnego
  • ½ szklanki mleka

WYKONANIE:

  • Truskawki z cukrem dokładnie pognieść, zmiksować lub umieścić w blenderze.
  • Dolać mleko i jogurt. Mieszać do połączenia składników.
  • Przelać do 3 szklanek.


1 komentarz: