poniedziałek, 2 czerwca 2014

BIAŁE SZPARAGI NA MAŚLE Z BUŁKĄ TARTĄ

Szparagi jadłam pierwszy raz w życiu. Mama niedawno je gdzieś kupiła i powiedziała, że mam poszukać w internecie jak się je przygotowuje. No więc ja co nieco poczytałam i w końcu zdecydowałyśmy się na taką wersję.




SKŁADNIKI:
  • Białe Szparagi (1 pęczek lub więcej)
  • 50 g masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Sól

WYKONANIE:

  • Szparagi obrać i związać sznurkiem, żeby trzymały się razem (jeżeli macie specjalny wąski garnek to szparagów to nie trzeba związywać).
  • Szparagi włożyć pionowo do gotującej się osolonej wody i gotować przez około 15 minut.
  • Na patelni rozpuścić masło i położyć ugotowane szparagi.
  • Wsypać bułkę tartą i posolić. Po chwili zdjąć z patelni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz