KAKAOWE PŁATKI RYŻOWE Z MIGDAŁAMI
Ostatnio jakoś odeszła mi ochota na gotowanie, ale już niedługo wakacje, więc będzie mnóstwo pomysłów i przepisów. A dzisiaj oferta śniadaniowa lub deserowa, zależy kiedy lubicie jeść słodkie ciepłe dania. Delikatnie kakaowe płatki ryżowe z dodatkiem migdałów na wierzchu są idealnym pomysłem. Spróbujcie.
SKŁADNIKI:
- ¾ szklanki mleka
- ¾ szklanki płatków ryżowych
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka cukru
- Migdały w płatkach
WYKONANIE:
- Mleko zagotować i wsypać płatki ryżowe, kakao i cukier.
- Gotować kilka minut do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Przełożyć do miseczki i udekorować płatkami migdałów.
ale narobiłaś mi ochoty na płatki!
OdpowiedzUsuńdawno ich u mnie nie było :<