środa, 18 czerwca 2014

KAKAOWE PŁATKI RYŻOWE Z MIGDAŁAMI

Ostatnio jakoś odeszła mi ochota na gotowanie, ale już niedługo wakacje, więc będzie mnóstwo pomysłów i przepisów. A dzisiaj oferta śniadaniowa lub deserowa, zależy kiedy lubicie jeść słodkie ciepłe dania. Delikatnie kakaowe płatki ryżowe z dodatkiem migdałów na wierzchu są idealnym pomysłem. Spróbujcie.



SKŁADNIKI:
  • ¾ szklanki mleka
  • ¾ szklanki płatków ryżowych
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka cukru
  • Migdały w płatkach

WYKONANIE:

  • Mleko zagotować i wsypać płatki ryżowe, kakao i cukier.
  • Gotować kilka minut do uzyskania pożądanej konsystencji.
  • Przełożyć do miseczki i udekorować płatkami migdałów.

1 komentarz:

  1. ale narobiłaś mi ochoty na płatki!
    dawno ich u mnie nie było :<

    OdpowiedzUsuń