wtorek, 11 lutego 2014

DOMOWE CHIPSY Z ZIEMNIAKÓW

Czasami każdy ma ochotę zjeść coś niezdrowego i tłustego. Ostatnio naszło mnie na domowej roboty chipsy. Smakują inaczej niż takie z paczki, ale też są dobre. Bardzo rzadko jem chipsy, więc raz na jakiś czas takie domowe nie zaszkodzą. 



SKŁADNIKI:
  • 6 ziemniaków
  • Sól, papryka


WYKONANIE:
  • Ziemniaki obrać i pokroić w cieniutkie plastry.
  • Smażyć we frytkownicy lub w garnku na głębokim tłuszczu, do momentu aż chipsy się ze złocą
  • Przesypać do miseczki i doprawić solą i papryką.




Wczoraj znalazłam w czeluściach internetu bardzo pomysłowy sposób na zrobienie tostów, muszę go koniecznie w najbliższym czasie wypróbować.




A wy znacie jakieś sprytne sposoby na szybkie przyrządzenie dań? Chętnie dowiem się czegoś nowego :)

1 komentarz:

  1. Moja siostra uwielbia takie chipsy, a kombinacji jest mnóstwo - papryka, sól czosnkowa, zioła - wszystko :D Ja np. często robię brokuły w cieście "na szybko, dla gości" - wszystko we fryturze. Moment i gotowe :D z innych przekąsek to np. sernik na zimno albo blok czekoladowy. Zawsze się sprawdza :)

    OdpowiedzUsuń