SKŁADNIKI(na 6 sztuk):
- 65 g masła
- 1 jajko
- ½ szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ szklanki cukru
- ½ szklanki suchego maku
- Garść orzechów laskowych
WYKONANIE:
- Masło utrzeć mikserem z cukrem. Dodać mleko.
- Cały czas miksując powoli dodawać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
- Posiekać orzechy laskowe i dodać do masy. Wsypać mak i wszystko dokładnie wymieszać łyżką.
- Formy do muf finek natłuścić masłem lub użyć papilotek.
- Nakładać łyżką ciasto do 2/3 wysokości foremki.
- Piec około 20 minut w 180 stopniach.
Naprawdę w tym przepisie ma być 65 dag masła?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Emilia
Przepraszam bardzo, pomyliłam przez przypadek jednostkę! Już poprawiam.
Usuń