Porcja na zdjęciu to połowa tego co podaje w przepisie, bo wtedy robiłam tylko na spróbowanie.
wtorek, 29 kwietnia 2014
PŁATKI RYŻOWE - PO RAZ PIERWSZY
Czas na śniadanko! Od jakiegoś czasu coraz częściej i coraz chętniej spożywam ciepłe śniadania. Zjadłam już cały zapas płatków owsianych, które "kurzyły" się w szafie od dawna i przy zakupie kolejnego opakowania stwierdziłam, że wypróbuję też płatki ryżowe. To była genialna decyzja! Smak jest cudowny! Na razie przepis podstawowy. Najprostszy z możliwych, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Moja "twórczość" ograniczyła się do dodania pokrojonej gruszki i już wiem, że pasuje ona do płatków ryżowych. Zdążyłam tez już wypróbować położenie łyżki masła czekoladowego na wierzch - też pasuje. W głowie mam już kilka kolejnych pomysłów, ale dzisiaj podstawa i prostota, która już sama w sobie jest przepyszna.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
też bardzo lubię płatki ryżowe, genialnie kombinują się z migdałami :)
OdpowiedzUsuń