Tylko ja potrafię iść do sklepu po budyń nie sprawdzając wcześniej czy w domu jest mleko. Okazało się że nie ma więc trzeba było improwizować. Wykorzystałam mleko czekoladowe w małych kartonikach, które mój brat dostaje w szkole. Strzał w dziesiątkę! Budyń nie smakuje jak zwykły czekoladowy, jest bardziej śmietankowy i kremowy w smaku. Ma cudowną konsystencję. Doskonale smakuje ze zwykłymi biszkoptami i rodzynkami. Jak tylko będziecie mieli w zasięgu ręki mleko czekoladowe to koniecznie zróbcie na nim budyń!
SKŁADNIKI (na 2-3 porcje):
- 1 budyń śmietankowy
- 500 ml mleka czekoladowego
- 4 biszkopty
- Garść rodzynek
- 2 kostki białej czekolady
WYKONANIE:
- Do garnka wlać 400ml mleko czekoladowe i gotować na małym
ogniu.
- W pozostałym mleku rozmieszać budyń i dodać łyżkę cukru.
- Kiedy mleko zacznie się gotować wlać rozrobiony budyń i
mieszać aż osiągnie odpowiednią konsystencję.
- Przełożyć do miseczek. Udekorować biszkoptami i rodzynkami.
Zetrzeć na wierzch białą czekoladę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz