czwartek, 17 kwietnia 2014

BUDYŃ NA MLEKU CZEKOLADOWYM

Tylko ja potrafię iść do sklepu po budyń nie sprawdzając wcześniej czy w domu jest mleko. Okazało się że nie ma więc trzeba było improwizować. Wykorzystałam mleko czekoladowe w małych kartonikach, które mój brat dostaje w szkole. Strzał w dziesiątkę! Budyń nie smakuje jak zwykły czekoladowy, jest bardziej śmietankowy i kremowy w smaku. Ma cudowną konsystencję. Doskonale smakuje ze zwykłymi biszkoptami i rodzynkami. Jak tylko będziecie mieli w zasięgu ręki mleko czekoladowe to koniecznie zróbcie na nim budyń!


SKŁADNIKI (na 2-3 porcje):
  • 1 budyń śmietankowy
  • 500 ml mleka czekoladowego
  • 4 biszkopty
  • Garść rodzynek
  • 2 kostki białej czekolady

WYKONANIE:
  • Do garnka wlać 400ml mleko czekoladowe i gotować na małym ogniu.
  • W pozostałym mleku rozmieszać budyń i dodać łyżkę cukru.
  • Kiedy mleko zacznie się gotować wlać rozrobiony budyń i mieszać aż osiągnie odpowiednią konsystencję.
  • Przełożyć do miseczek. Udekorować biszkoptami i rodzynkami. Zetrzeć na wierzch białą czekoladę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz