SKŁADNIKI:
- 300 g mąki
- 170 ml mleka
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 150 g masła lub margaryny
- 100 g czekolady
- 1 szklanka cukru
- 2 jajka
- Czereśnie (ze słoika, świeże, mrożone)
WYKONANIE:
- Masło rozpuścić z czekoladą i cukrem. Lekko ostudzić.
- Mąkę przesiać do osobnej miski. Dodać kakao i proszek do pieczenia.
- Do ostudzonej masy dodać jaka i mleko.
- Cały czas miksując dodawać powoli suche składniki.
- Do natłuszczonych foremek lub papierowych papilotek nałożyć łyżkę masy, położyć jedną lub dwie czereśnie i przykryć kolejną łyżką masy.
- Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Apetyczność:)
OdpowiedzUsuńnie dziwię się, że tak szybko znikają! :D
OdpowiedzUsuńpychota! :)