Gotujcie płatki do uzyskania bardzie gęstej konsystencji niż zazwyczaj, bo po dodaniu jogurtu zrobią się rzadsze.
SKŁADNIKI:
- 2/3 szklanki mleka
- ¾ szklanki płatków ryżowych
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki jogurtu (np. brzoskwiniowego)
WYKONANIE:
- Zagotować mleko z cukrem.
- Zmniejszyć ogień i wsypać płatki ryżowe.
- Gotować do uzyskania gęstej konsystencji ( około 3 minuty)
- Zdjąć z ognia i dodać jogurt. Dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki.
ooo, bardzo smacznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńpłatki bardzo lubię, muszę koniecznie wprubować z jogurtem! :))
OdpowiedzUsuńJak dla mnie najsmaczniejsze są płatki orkiszowe oraz owsiane ;) Za płatkami ryżowymi nie przepadam, jak dla mnie są bez smaku ;)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie nie ma lepszych płatków od orkiszowych czy owsianych. jednak w dzieciństwie jadłam płatki ryżowe i też mi zawsze smakowały. Jednak płatki owsiane czy ryżowe mają więcej składników odżywczych.
OdpowiedzUsuń