Zainspirowałam się tym przepisem, ale pozmieniałam proporcje.
SKŁADNIKI:
- 1 brokuł (około 500g)
- 1 ½ szklanki makaronu świderki
- ½ serka topionego
- Kawałek masła lub margaryny do podsmażenia
- ½ cebuli
- 1 ząbek czosnku
- Sól, pieprz
WYKONANIE:
- Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie.
- Brokuł podzielić na mniejsze kawałki i gotować w osolonej wodzie około 25 minut.
- Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę.
- Na patelni rozpuścić masło i wrzucić cebulę, czosnek i ugotowane brokuły.
- Serek topiony pokroić z cienkie plastry i dodać na patelnie.
- Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Po około 5 minutach wrzucić na patelnię makaron i smażyć jeszcze chwilę.
brokuły są bardzo smaczne i zdrowe, lubię dodawać je do moich posiłków ;)
OdpowiedzUsuńode mnie zdecydowane TAK dla tego przepisu :-)
OdpowiedzUsuńoj zjadłabym z przyjemnością :)
Po co tak długo gotawać brokuły?
OdpowiedzUsuńAle piękny, zielony makaron! Uwielbiam takie zdrowe makarony. Ostatnio zakupiłam makaron razowy i jestem bardzo zadowolona. Nie sadziłam, że taki makaron może być tak pyszny :)
OdpowiedzUsuń