piątek, 23 maja 2014

GZIK, czyli KANAPKOWY TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ

Idealnym pomysłem na kolacje jest przygotowanie zdrowych kanapek z twarożkiem. Żeby nie były suche i mdłe można zrobić tzw. gzik. Tym razem dodałam do niego rzodkiewkę i szczypiorek, kanapki były obłędne. Więc jeśli nie macie pomysłu na piątkową kolację, to do dzieła.




SKŁADNIKI:
  • 200g twarogu półtłustego
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 3 rzodkiewki
  • Świeży szczypiorek
  • Sól, pieprz

WYKONANIE:

  • Rzodkiewkę i szczypiorek posiekać.
  • Ser połączyć w miseczce ze śmietaną, solą i pieprzem.
  • Dodać posiekaną rzodkiewkę i szczypiorek i przemieszać.
  • Posmarować chleb lub bułki. 


1 komentarz: